Svatba na Barokním statku Benice

Rezervujte si termín pro rok 2019 již nyní.

Vzorové kalkulace pohoštění svatebního dne

Připravili jsme pro Vás inspirativní nabídku pohoštění celého svatebního dne. V případě zájmu můžete menu, raut i grilování kombinovat dle vaší chuti. Po dohodě Vám nabídneme varianty dětského nebo vegetariánského menu, popřípadě vámi vybrané menu přizpůsobíme dětem. Nápoje jsou účtovány dle skutečné spotřeby a v cenách nápojového lístku restaurace Barokního statku Benice.


 

Občerstvení před obřadem

Benické chuťovky (druh - min. 15ks)

Kanapka s kaviárem a smetanovým máslem 
Kanapka s pikantní klobásou a čerstvou feferonkou 
Kanapka lososová s koprem a kapary 
Kanapka s parmskou šunkou a melounem 
Kanapka s kozím sýrem, červenou řepou a ořechy 
Kanapka s křepelčím vejcem 
Kanapka se sýrovou variací a hroznovým vínem 
Větrníček z odpalovaného těsta plněný modrým sýrem 
Tortilla plněná uzeným lososem 

Novinky podávané formou finger food (druh – minimálně 15 kusů)

Zeleninové crudités s pěnou z modrého sýra 
Tataráček z lososa s kapary a chipsem 
Guacamoles tygří krevetou 
Mini mozzarellka s cherry rajčetem a bazalkou 

Teplý uvítací raut (druh – minimálně 15 kusů)

Debrecínský páreček v listovém těstíčku 
Slaný croissant plněný slanou náplní (dle nabídky) 
Pečená švestka v anglické slanině 

Slané záviny z listového těsta a slané koláče (quiche)

Špenátový
Pizza (šunka, sýr)
Zelný s uzeným masem
Pórkový s ricottou
Mrkvový s tvarohem a ořechy


Inspirativní nabídka menu


SLAVNOSTNÍ SVATEBNÍ MENU

Menu č. 1

Šunka od kosti se smetanovou pěnou na salátku ze zelených listů,
zdobený křenem a řeřichou, banketka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou
Svíčková omáčka s hovězí pečení, variace karlovarského a houskového knedlíku

Menu č. 2

Benická paštika s omáčkou z lesního ovoce, rozpečená máslová bagetka
Čirá francouzská cibulová polévka se sýrovými krutony
Variace dvou pečených mas s bramborovými špalíky
Vepřová roládka s masovou nádivkou (úpravou sous-vide), silným cibulovým výpekem a konfitem z česneku
Krůta pečená se směsí bylin na zeleninovém základu

Menu č. 3

Vepřový rillettes na chlebové topince s cibulovou remuládou
Zeleninový vývar s krupicovými máslovými nočky
Hovězí líčka na víně, bramborovo-batátové pyré s vídeňskou cibulkou

Menu č. 4

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem obaleným v pistáciových oříškách,
rukolou a máslovým toastem
Hovězí consommé s celestýnskými nudlemi
Filírovaná vepřová panenka na houbovém ragú, pappardelle

Menu č. 5

Nářez z pečených kachních prsou s listy zelených salátů a jablkovým chutney, brioche
Karotkový krém se zázvorem zjemněný smetanou
Kuřecí supreme s estragonovou omáčkou s glazovanými hráškovými lusky,
bramborové krokety s mandlemi


INSPIRATIVNÍ NABÍDKA JEDNOTLIVÝCH POLOŽEK MENU
(slavnostní svatební menu si rovněž můžete sami sestavit z následující nabídky)

Předkrmy

Benická paštika s omáčkou z lesního ovoce, rozpečená máslová bagetka
Šunka od kosti se smetanovou pěnou na salátku ze zelených listů, zdobený křenem a řeřichou, banketka
Vepřový rillettes na chlebové topince s cibulovou remuládou
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem obaleným v pistáciových oříškách, rukolou a máslovým toastem
Nářez z pečených kachních prsou s listy zelených salátů a jablkovým chutney, brioche
Sýrová roládka s pěnou z modrého sýra a salátkem z cherry rajčátek, tramezzino
Salát Caprese s bazalkovo-ořechovým pestem, rozpečený bílý chléb

Polévky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou
Čirá francouzská cibulová polévka se sýrovými krutony
Zeleninový vývar s krupicovými máslovými nočky
Hovězí consommé s celestýnskými nudlemi
Karotkový krém se zázvorem zjemněný smetanou
Krém z mladého hrášku s opraženou pancettou
Chřestový krém s mascarpone
Staročeský kaldoun s širokými nudlemi

Hlavní chody

Variace dvou pečených mas, bramborové špalíky
Svíčková omáčka s hovězí pečení, variace karlovarského a houskového knedlíku
Vepřová roládka s masovou nádivkou (úpravou sous-vide) se silným cibulovým výpekem a konfitem z česneku
Hovězí líčka na víně, bramborovo-batátové pyré s vídeňskou cibulkou
Krůta pečená se směsí bylin na zeleninovém základě
Filírovaná vepřová panenka na houbovém ragú, pappardelle
Špikovaná panenka pancettou s omáčkou z lišek, rozmarýnové brambory „grenaille“
Kuřecí supreme s estragonovou omáčkou s glazovanými hráškovými lusky, bramborové krokety s mandlemi
Jelení kýta „sous vide“ se šípkovou omáčkou, houskové knedlíky
Rolka z kuřecích prsíček s parmskou šunkou, listovým špenátem, bramborové dukátky

Veganské a vegetariánské menu

Grilovaná zelenina na bylinkovém oleji, šťouchané brambory s cibulí
Grilovaný sýr halloumi s pečenými cherry rajčátky podávaný na teplém salátu z kuskusu a baby špenátu


INSPIRATIVNÍ UKÁZKA RAUTŮ

Raut č.1

Variace mini řízečků (kuřecí, vepřové) s kyselou okurkou 80 g
Benické paštikové kanapky s máslovou pěnou a brusinkami50 g
Kuřecí špízky s cibulí,klobásou a BBQ omáčkou 60 g
Výběr sýrů servírovaných na krájecím prkénku 50 g
Bresaola se zelenými listy a marinovanou hruškou 50 g
Krájená čerstvá zelenina s bylinkovým dipem 40 g
Couscous s grilovanou zeleninou 30 g
Ovocná mísa 40 g
Pečivo (cereální, bílé, preclíky, chléb kváskový, podmáslový, benešovský)

Raut č.2 

Pikantní hovězí guláš dušený na pivě 100 g
Smažené krůtí mini řízečky s okurkovým relishem 80 g
Grilované kuřecí paličky s chilli-magovou omáčkou a sezamem 80 g
Šunkové kornoutky s křenovou pěnou a řeřichou 50 g
Sýrová mísa tuzemských a světových sýrů 50 g
Těstovinový salát s pestem ze sušených rajčat a bazalky 40 g
Řecký salát s černými olivami a balkánským sýrem 40 g
Salát Caprese z cherry rajčátek a třešničkové mozzarelly 40 g
Ovocný salát s javorovým sirupem a mátou 40 g
Pečivo (cereální, bílé, preclíky, chléb kváskový, podmáslový, benešovský)

Raut č.3 

150 ml Polévka dle přání
Saltimbocca z panenské svíčkové s parmskou šunkou a šalvějí 80 g
Pečené bramborové dukátky s cibulí 50 g
Švédské masové kuličky se smetanovo-brusinkovou omáčkou a bylinkovými špeclemi 80 g
Mini řízečky (kuřecí, vepřové) s kyselou okurkou 100 g
Nářez z pečené krkovice s variací omáček s nakládanými cibulkami 50 g
Sýrová mísa tuzemských a světových sýrů 50 g
Výběr z domácích a zahraničních uzenin 50 g
Variace slaných závinů (špenátový, šunkový, nivovo-ořechový) 40 g
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou 30 g
Salát z trhaných listů s cherry rajčátky a vinnou zálivkou 30 g
Krájená čerstvá zelenina s řeckými tzatziki 30 g
Lehký bramborový salát 40 g
Špízky z ovoce s čokoládovou fontánou (po dobu 2 hod) 30 g
Pečivo (cereální, bílé, preclíky, chléb kváskový, podmáslový, benešovský)


NABÍDKA RAUTŮ
(raut si můžete sami sestavit ve spolupráci s naší šéfkuchařkou)

Studený bufet (druh min. 40 g / na osobu)

Variace mini řízečků (kuřecí, vepřové) s kyselou okurkou
Smažené krůtí mini řízečky s okurkovým relishem
Kuřecí špízky s cibulí, klobásou a BBQ omáčkou
Grilované kuřecí paličky s chilli-mangovou omáčkou a sezamem
Benické paštikové kanapky s máslovou pěnou a brusinkami
Benická paštika s brusinkovým dipem
Bresaola se zelenými listy a marinovanou hruškou
Šunkové kornoutky s křenovou pěnou a řeřichou
Nářez z pečené krkovice s variací omáček a nakládanými cibulkami
Výběr z domácích a zahraničních uzenin
Špíz z kuřecích prsíček se švestkovým dipem
Grilované kuřecí paličky s BBQ omáčkou
Tyrolské karé s pečeným ananasem
Parmská šunka se žlutým melounem
Roastbeef s kaparovou remuládou
Míchaný tatarský biftek z hovězího masa

Pražská šunka na kosti servírovaná za studena se smetanovým křenem,
okurkovým relishem, nakládanými cibulkami a francouzskou hořčicí, pečivo
Cena dle reálné váhy (380Kč/kg)

Teplý bufet

150 ml Polévka dle přání
100 g Pikantní hovězí guláš dušený na pivě
80 g Saltimbocca z panenské svíčkové s parmskou šunkou a šalvějí
50 g Pečené bramborové dukátky s cibulí
80 g Švédské masové kuličky se smetanovo-brusinkovou omáčkou a bylinkovými špeclemi
100 g Vepřové panenské medailonky v dijonské omáčce s pečenými bramborovými dukátky s cibulí

Pečivo (cereální, bílé, preclíky, chléb kváskový, podmáslový, benešovský)

Ryby

Tataráček z lososa s kapary, toasty
Uzený losos s koprovým dipem
Marinovaný losos Gravad lax

Sýry

Výběr světových sýrů servírovaných na krájecím prkénku
Sýrová mísa tuzemských sýrů
Salát Caprese z cherry rajčátek a třešničkové mozzarelly
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou
Sýrová roláda
Marinovaný balkánský sýr s provensálskými bylinkami
Krájená čerstvá zelenina s řeckými tzatziky
Krájená čerstvá zelenina s balkánským sýrem
Krájená čerstvá zelenina s bylinkovým dipem

Saláty

Couscous s grilovanou zeleninou
Těstovinový salát s pestem ze sušených rajčat a bazalky
Řecký salát s černými olivami a balkánským sýrem
Salát z trhaných listů s cherry rajčátky a vinnou zálivkou
Lehký bramborový salát
Ochucený mix zelených oliv
Salát z červené řepy s medovo-hořčičným dresinkem
Slaný závin se špenátem

Dipy

Jogurtový dresink
Švestkový dip
Tatarská omáčka
Chilli-medová omáčka

Ovoce

Ovocná mísa
Ovocný salát s javorovým sirupem a mátou
Špízky z ovoce s jogurtovým dipem
Čokoládová fontána včetně sezónního ovoce (1 hod - 1.500 Kč)


INSPIRATIVNÍ NABÍDKA GRILOVÁNÍ

Grilování malé

Kuřecí stehenní steak na bylinkách
Kuřecí prsní steak v curry marinádě
Steak z krkovice na rozmarýnu
Filírovaný flank steak s omáčkou chimichurri
Steak z mletého hovězího masa
Válečky z vepřové panenky balené v pancettě

Filátko ze pstruha s citrónovou omáčkou

Pikantní papriková klobása
Grilovací bílá klobása
Výběrový špekáček

Wrap s kuřecími grilovanými kousky a zeleninou
Hamburger s mletým hovězím steakem, zeleninou, karamelizovanou cibulkou a slaninou
Grilovaný hermelín s brusinkovým dipem
Grilované tofu na bylinkách

Mix grilované zeleniny
Kukuřičný klas
Švestka balená ve slanině
Grilovaný ananas s mátou a karamelem
Pečená brambora v alobalu plněná česnekovým tvarohem

Pečivo (cereální, bílé, preclíky, chléb kváskový, podmáslový, benešovský)
Dipy a omáčky
Nakládaná zelenina

Grilování velké

Jehně špikované
Kýta předuzená 
Kýta marinovaná, špikovaná 
Krůta marinovaná 
Benický rožeň (vepřová kýta, kuřecí maso, uzený bok, zelenina, cibule) Cena grilování zahrnuje pečivo, nakládanou zeleninu, dipy a pečené brambory s cibulkou.

INSPIRATIVNÍ UKÁZKA GRILOVÁNÍ

Grilování malé

 

Kuřecí stehenní steak na bylinkách 80 g
Steak z krkovice v kořeněné marinádě 60 g
Filírovaný flank steak s omáčkou chimichurri 30 g
Grilovaný hermelín s brusinkovým dipem 100 g
Hamburger s mletým hovězím steakem, zeleninou,
karamelizovanou cibulkou a slaninou 120 g
Grilovaná zelenina 50 g
Pečivo, dipy, nakládaná zelenina


V případě, že Vám žádný z výše uvedených menu či rautů nevyhovuje, je samozřejmě možné domluvit se na sestavení individuálního menu či připravení menu dle Vašeho přání a požadavků přímo na míru pro Vás.


NÁPOJOVÝ LÍSTEK
konzumace nápojů je účtována dle skutečné spotřeby a v cenách
uvedených v nápojovém lístku restaurace Barokního statku Benice

 


 

Kde nás najdete

Kontakt

Panství Benice s.r.o.

Benice 1

257 44 Chrášťany

Martina Pilátová

provozní ředitelka

tel. +420 601 324 166

Napište nám

© Panství Benice s.r.o., Benice 1, 257 44 Chrášťany, IČ: 06699197,

zapsaná u MS Praha, spis.zn.: C 287359

Návštěvní řád Statku Benice a Hřebčína Favory